Μαγιονέζα: Μην την φας! Βάλτη στα μαλλιά σου!

14/11/2019

Και όμως την επόμενη φορά μην φας την μαγιονέζα σου! Βάλτη στα μαλλιά σου! Εμείς έχουμε 8 μυστικά που δεν περίμενες να σου δώσει που θα σε εκπλήξουν!

Η μαγιονέζα μπορεί να συνοδεύει τα φαγητά μας και πολλές από τις σαλάτες.

Όμως έχει κι άλλες χρήσεις που ούτε που θα φανταζόσασταν και θα σας λύσουν τα χέρια! Ας δούμε μερικές από αυτές.

Απαλαίνει τις παρανυχίδες

Αν δεν έχετε χρόνο για ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ, τότε μπορείτε να κάνετε ένα στα γρήγορα ξεκινώντας με τις παρανυχίδες σας. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολάκι με μαγιονέζα και αφήστε τα εκεί για 5-10 λεπτά. Οι παρανυχίδες σας θα μαλακώσουν και μετά, ρίχνοντας λίγο ζεστό νερό, θα έχετε τέλεια ενυδατωμένα και μαλακά άκρα.

Διώξτε την μπογιά

Αν κατά λάθος πιτσιλίσατε με λίγη μπογιά κάποια επιφάνεια, τότε απλώστε γρήγορα λίγη μαγιονέζα πριν στεγνώσει τελείως η μπογιά. Η μαγιονέζα βοηθάει στη διάσπαση του λαδιού της μπογιάς, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να την αφαιρέσετε στη συνέχεια με ένα πανάκι.

Απομακρύνει το νερό

Αν σας έπεσε κατά λάθος νερό σε ξύλινες επιφάνειες και φοβάστε μην ποτίσουν, τότε βάλτε πάνω στην επιφάνεια μαγιονέζα, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και πιέστε την πάνω στο σημείο. Αφήστε την εκεί για μερικές ώρες και μετά απομακρύνετέ τη με ένα πανάκι.

Ανανεώνει τα φυτά

Αφού πρώτα καθαρίσετε τα φύλλα των φυτών σας με νερό και λίγο σαπούνι, στη συνέχεια περάστε από πάνω λίγη μαγιονέζα. Η μαγιονέζα θα βοηθήσει τα φυτά να δείχνουν υγιή και φρέσκα για πολλές εβδομάδες!

Καθαρίστε τα πλήκτρα του πιάνου σας

Με τη μαγιονέζα μπορείτε να κάνετε τα πλήκτρα του πιάνου να δείχνουν ολοκαίνουρια. Απλώστε λίγη μαγιονέζα πάνω τους, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και μετά απομακρύνετέ τη με λίγο χαρτί.

Διώχνει σημάδια από αυτοκόλλητα

Αν έχετε στους τοίχους σας σημάδια από αυτοκόλλητα και δεν ξέρετε πώς να τα βγάλετε, βάλτε λίγη μαγιονέζα και αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά. Η κόλλα θα μαλακώσει και θα είναι πολύ εύκολο να τη βγάλετε στη συνέχεια με ένα πανάκι και λίγο νερό με σαπούνι.

Ανανεώστε τα μαλλιά σας

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μαγιονέζα με ένα κουταλάκι του τσαγιού βανίλια και κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το να δράσει 20 λεπτά και μετά πλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και ξεπλύντε με κρύο νερό. Τα μαλλιά σας θα δείχνουν λαμπερά και πολύ πιο γερά από πριν.

Βγάλτε την τσίχλα από τα μαλλιά σας

Πάρτε λίγη μαγιονέζα με τα χέρια σας και βάλτε τη στο σημείο που έχει κολλήσει η τσίχλα. Τρίψτε για λίγη ώρα και σιγά-σιγά η τσίχλα θα φύγει. Στη συνέχεια πλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ