Κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο

22/11/2019

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 κ. σ. νερό
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι (κρύο)
  • 2 κ. σ. σόγια σος
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο και κομμένο σε μπουκίτσες κοτόπουλο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό με το νερό.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το αυγό. Αφήστε για ένα με δύο λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι το αυγό και κόψτε σε λωρίδες.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
  4. Προσθέστε το ρύζι, τη σόγια σος, το πιπέρι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε. Τηγανίστε το μείγμα για πέντε λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό.
  5. Σερβίρετε ζεστό.