Η PRAKSIS στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C στη Θεσσαλονίκη

19/11/2019

Η PRAKSIS για ακόμη μία χρονιά ενώνει τις δυνάμεις της με οργανισμούς, θεσμικούς φορείς, ιδρύματα και την κοινωνία των πολιτών σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προώθηση της πρόσβασης στην εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C, ενθαρρύνοντας παράλληλα ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να ενημερωθούν για την πρόληψη και τους πιθανούς κινδύνους μετάδοσης των συγκεκριμένων ασθενειών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C/ European HIV – Hepatitis Testing Week ξεκίνησε το 2013 και φέτος πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά. Το φετινό σύνθημα των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας είναι:

«Εξετάσου, Θεραπεύσου, Πρόλαβε», με στόχο την ενθάρρυνση του θετικού διαλόγου ανάμεσα σε αυτούς που χρειάζεται να εξεταστούν και σε όσους προσφέρουν την υπηρεσία της πραγματοποίησης των συγκεκριμένων εξετάσεων. Είναι πολύ σημαντικό, οι ομάδες υψηλού κινδύνου να γνωρίζουν έγκαιρα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Στη Θεσσαλονίκη, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης της PRAKSIS θα βρίσκεται σε οκτώ διαφορετικά σημεία της πόλης, από τις 22 μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου, ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας το κοινό να εξεταστεί για τον HIV και τις Ηπατίτιδες Β και C, ανώνυμα, γρήγορα, δωρεάν και χωρίς ραντεβού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας στη Θεσσαλονίκη:

pinakaki.jpg
pinakakii.jpg

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το timeforgoodnews.gr σας πηγαίνει παντού!