Εμβολιασμοί για ιλαρά και πνευμονιόκοκκο σε Λέσβο και Σάμο

11/11/2019

Τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο επισκέφθηκε από 4 έως και 9 Noεμβρίου κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών προσφύγων και μεταναστών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά στη Μόρια πραγματοποιήθηκαν 1.000 εμβολιασμοί για ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα (MMR) σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 9 μηνών έως 18 ετών και 700 για πνευμονιόκοκκο σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως και 5 ετών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί και στο ΚΥΤ της Σάμου, συγκεκριμένα 1.000 εμβόλια MMR και 1.000 εμβόλια αντίστοιχα για πνευμονιόκοκκο, με τη συνεργασία των επισκεπτριών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Στρατού Ξηράς.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS II, προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του φιλοξενούμενου βρεφικού, παιδικού και εφηβικού πληθυσμού στα ΚΥΤ και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο εμβολιασμός των βρεφών, εφήβων και παιδιών που ζουν σε χώρους διαμονής προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών αποτελεί σημαντικό στόχο, τόσο για την προστασία των ίδιων των παιδιών που εμβολιάζονται, όσο και για τη διαμόρφωση συλλογικής ανοσίας για την προστασία των ατόμων της κοινότητας όπου αυτά διαμένουν και της κοινωνίας ευρύτερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το timeforgoodnews.gr σας πηγαίνει παντού!