Χορταστική πίτσα Bianca με προσούτο και σύκα

22/10/2019

Υλικά

1 βάση έτοιμη πίτσα (κατά προτίμηση λεπτή)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1½  φλ. του τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
8 μέτρια σύκα
150 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. παρμεζάνα σε λεπτές φετούλες
1/2 φλ. του τσαγιού ρόκα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη βάση της πίτσας σε μία λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Με πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με το ελαιόλαδο και μοιράζουμε τη μοτσαρέλα, τα σύκα κομμένα σε λεπτές φετούλες και το προσούτο.

Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας περίπου 18 λεπτά και μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει η μοτσαρέλα.

Μόλις ψηθεί, την αποσύρουμε από τον φούρνο και μοιράζουμε τη ρόκα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τις φετούλες παρμεζάνα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε αμέσως.