Κις λορέν με σπανάκι και ρικότα

3/10/2019

Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1/2 πακέτο ζύμη για τάρτα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κούπα τσαγιού τυρί ρικότα
  • 3/4 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Μισό κ. γλ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι και αφήστε να μαραθεί για ένα λεπτό, ανακατεύοντας σταδιακά.
  2. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ακόμη. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατέψετε ελαφρώς.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετείστε τη ζύμη για την τάρτα σε ένα ταψί και καλύψτε τα πλαϊνά, επίσης με ζύμη, με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  4. Ψήστε την ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα αυγά, με το τυρί ρικότα, την κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίξτε το σπανάκι στο ταψί με τη ζύμη και από πάνω το μείγμα με τα αυγά.
  7. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε να κρυώσει δέκα λεπτά πριν σερβίρετε.