Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Δράσεις και εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

3

15/9/2019

Με μότο του το “Συν-κινούμαι, δρώ, αλλά-ζω”, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού προτρέπει σε κίνηση και αλλαγή τρόπου ζωής των συνδημοτών του. “Σηκωθείτε από τους καναπέδες και κινηθείτε”.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τη συνδρομή της ομάδας “Ποδηλατοδρώ” οι συμμετέχοντες κάνουν ποδήλατο ξεκινώντας από το χώρο του νέου Δημαρχείου των Αγίων Αναργύρων- Καματερού φορώντας απαραίτητα κράνος, ενώ οι ανήλικοι δημότες πρέπει να συνοδεύονται αλλά και να διαθέτουν ποδήλατο με δύο τροχούς.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας του Δήμου, που με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιεί δράσεις, οι οποίες χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια βοηθούν στη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη, ότι το περπάτημα και το ποδήλατο αποτελούν μία ελαφριά άσκηση που όμως προλαμβάνουν από πληθώρα ασθενειών, γίνεται κατανοητή η σημασία τους.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας τόνισε χαρακτηριστικά: “Φροντίζουμε για την υγεία και τη διασκέδαση των συμπολιτών μας μέσα από δράσεις, όπως περπάτημα και ποδήλατο στην πόλη μας”.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συνδυάζονται δράσεις πραγματικής φροντίδας για όλη την οικογένεια: Περπάτημα, αλλά και παιχνίδια δρόμου και μουσικοχορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “Η Ανοιχτή αγκαλιά”. Η εκκίνηση θα γίνει στην αρχή του ποδηλατοδρόμου στο ύψος του Πύργου Βασιλίσσης.