4 δερματικές παθήσεις των ποδιών και τα συμπτώματά τους (εικόνες)

22/8/2019

Η εικόνα των ποδιών μπορεί να…«πει» πολλά για την συνολική κατάσταση του οργανισμού, καθώς αρκετές δερματικές παθήσεις των κάτω άκρων προειδοποιούν για σημαντικά προβλήματα υγείας.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες εμφάνισης δερματικών παθήσεων στα πόδια είναι οι βακτηριακές λοιμώξεις, οι ιογενείς μολύνσεις, οι μυκητιάσεις, οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι ερεθισμοί.

Δείτε στην παρακάτω gallery 4 δερματικές παθήσεις των ποδιών και τα συμπτώματά τους.

Πόδι αθλητή (τριχοφυτίαση): Το πόδι του αθλητή είναι μια μυκητίαση που συνήθως ξεκινά ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών και μπορεί να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων πατωμάτων, πετσετών ή ρούχων. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι ένα κόκκινο εξάνθημα, που ξεκινάει συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών και συνοδεύεται από φαγούρα. Η μόλυνση μπορεί να επηρεάσει και τα δύο πόδια, να μεταδοθεί και στα χέρια, ενώ μετά την ίαση μπορεί να υποτροπιάσει.

Μυρμηγκιές: Οι μυρμηγκιές είναι επώδυνες καλοήθεις βλάβες της επιδερμίδας, οι οποίες αναπτύσσονται είτε μεμονωμένα είτε σε συστάδες. Εμφανίζονται συνήθως στα πέλματα και στο πλάι των ποδιών.

Ονυχομυκητίαση: Πρόκειται για μια συχνή πάθηση των νυχιών, που εάν δεν θεραπευτεί μπορεί να επεκταθεί σε όλο το νύχι και να μολύνει το δέρμα κάτω από αυτό. Η πάχυνση των νυχιών, ο αποχρωματισμός, η κακοσμία και οι αλλαγές στην υφή τους είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα.

Φουσκάλες: Τα στενά παπούτσια και η τριβή των ποδιών σε αυτά από το περπάτημα ή το τρέξιμο, είναι η κύρια αιτία που προκαλεί φουσκάλες αλλά και εκζέματα στα πόδια. Οι φουσκάλες ωστόσο, είναι πιθανό να αποτελούν σύμπτωμα και άλλων παθήσεων, όπως είναι ο διαβήτης, η μόλυνση από κισσό, η δηλητηρίαση, η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής και το δυσκινητικό έκζεμα.

Πηγή: verywellhealth.com
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *