Σκεπαστές τάρτες με μανιτάρια & κολοκύθα

7/8/2019

Υλικά

  • συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
  • 300 γρ. κολοκύθα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 2 ροδέλες τυρί καπνιστό μετσοβόνε
  • 2 – 3 κ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο για τη φόρμα
  • 2 κ. σούπας φρυγανιά λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ. σούπας σουσάμι

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα μανιτάρια και την κολοκύθα σε ένα ταψί, τα ραντίζετε με δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Κόβετε την κάθε σφολιάτα σε δύο δίσκους (22 εκ. και 16 εκ.) Λαδώνετε ελαφρώς μια φόρμα που ανοίγει και απλώνετε τον μεγάλο δίσκο. Πασπαλίζετε τη βάση με λίγη φρυγανιά. Απλώνετε από πάνω μανιτάρια. Καλύπτετε με φέτες κολοκύθας. Πασπαλίζετε με θυμάρι. Βάζετε μια ροδέλα καπνιστό τυρί. Σκεπάζετε το τυρί με μανιτάρια και από πάνω ξαναβάζετε φέτες κολοκύθας. Κλείνετε την πρώτη τάρτα με τον έναν μικρό δίσκο σφολιάτας και πιέζετε καλά τις άκρες. Χαράζετε σε δύο σημεία την επιφάνεια. Αλείφετε την τάρτα με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για την άλλη τάρτα.

Ψήνετε τις τάρτες για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις αφήνετε να κρυώσουν 5 – 10 λεπτά, τις ξεφορμάρετε και τις σερβίρετε ζεστές.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *