ΕΚΕΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 16-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

26/8/2019

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) προγραμματίζει εθελοντική αιμοδοσία στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Σκοπός είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών από την περιοχή του Πειραιά, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην φθινοπωρινή περίοδο,

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει ο Ε.ΚΕ.Α.: «Η φιλοσοφία μας είναι ότι η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη προσφορά που οφείλει να μπει στην κουλτούρα μας, ως μία αυτονόητη πράξη με κίνητρο τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη. Σκοπός είναι να καθιερωθεί η εθελοντική αιμοδοσία ως μία «συστηματική συνήθεια» ενταγμένη στον καθημερινό τρόπο ζωής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επιλέγουμε αποκεντρωμένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσελκύοντας νέους αιμοδότες στη δική τους γεωγραφική περιοχή, σε χώρους εύκολα προσβάσιμους, μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό δημιουργεί».

Τι χρειάζεται για να δώσεις αίμα:

-Να είσαι 18-65 ετών.

-Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

-Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

-Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας.

-Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *