Διατηρήστε υγιή τα μαλλιά σας και το καλοκαίρι!

18/7/2019

Η θάλασσα και ο ήλιος ταλαιπωρούν και καταστρέφουν τα μαλλιά. Έτσι, αυτά γίνονται εύθραυστα, θαμπά, φριζάρουν εύκολα και σπάνε. Δώσε ένα τέλος σε αυτή την άσχημη κατάσταση χωρίς να στερηθείς τις αγαπημένες σου στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο διατηρώντας τα υπέρλαμπρα μαλλιά σου με τη χρήση απλών και καθημερινών προϊόντων.

Τι πρέπει να κάνεις ακριβώς; Ακολούθησε αυτά τα βήματα:

Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό σαμπουάν

Το καλοκαίρι προκαλείται συσσώρευση ιδρώτα στο κρανίο, οδηγώντας σε ερεθισμό. Ο ιδρώτας προσελκύει ρύπανση και σκόνη, η οποία συσσωρεύεται στα μαλλιά. Έτσι, πρέπει να τα πλένεις τακτικά με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.Επίσης, το καλοκαίρι είναι η εποχή που πας συχνά για κολύμπι και το χλώριο που υπάρχει στις πισίνες διεισδύει στις ρίζες των μαλλιών, γεγονός που τα κάνει εύθραυστα και ξηρά. Για να αποτρέψεις τη συσσώρευση και να καθαρίσεις το χλώριο, χρειάζεσαι ένα καθαριστικό σαμπουάν.

Μην παραλείπεις το conditioner

Η υψηλή υγρασία και η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών βλάπτουν την υφή των μαλλιών και προκαλούν φριζάρισμα, το οποίο προκαλεί ξηρότητα. Έτσι, ένα καλό conditioner μπορεί αν φέρει ξανά στη ζωή τα μαλλιά σου και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν και πάλι την υγρασία που χρειάζονται.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου

Δεν είναι ευαίσθητο μόνο το δέρμα που βρίσκεται στο πρόσωπό σου αλλά και το τριχωτό της κεφαλής γι΄αυτό και πρέπει να το προστατεύσεις! Μην παραλείπεις να φοράς το καπέλο σου ή ένα μαντήλι όταν εκτίθεσαι για μεγάλα διαστήματα στον ήλιο. Επιπρόσθετα, μην ξεχνάς πριν τα ισιώσεις, κάνεις μπούκλες ή οτιδήποτε άλλο να εφαρμόσεις σε αυτά κάποιο προστατευτικό λαδάκι.

Ψέκασε το κρανίο σου

Το καλοκαίρι με τη ζέστη το κρανίο αναπτύσσει θερμοκρασία. Είναι καλό να το ψεκάζεις με λίγο κρύο νερό. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά. Αν δεν θες να αγοράσεις κάποιο προϊόν ειδικά για αυτή τη χρήση μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα προϊόντα styling που ήδη έχεις.

Προσοχή στο στέγνωμα

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι στεγνώνουμε άτσαλα τα μαλλιά μας. Δεν μιλάω φυσικά για το πιστολάκι που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά αλλά για κάτι πιο απλό που είναι η πετσέτα. Απόφυγε να τα τρίβεις με την πετσέτα για να τα στεγνώσεις. Αντίθετα, προτίμησε να τυλίξεις γύρω τους μια απορροφητική πετσέτα και άφησε τα για λίγο να στεγνώσουν μόνα τους. Μπορεί πραγματικά αυτό το κόλπο να τα σώσει.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *