Γιατί η ενυδατική κρέμα στον λαιμό είναι απαραίτητη;

67

13/7/2019

Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη να εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα μας στο λαιμό και το ντεκολτέ και ο λόγος είναι γνωστός. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο αλλά τα σημάδια γήρανσης είναι μάλιστα πιο εμφανή από εκεί και κάτω.

Οι Γαλλίδες, που θεωρούν ένα ισχυρό όπλο του sex appeal τους το γυμνό ντεκολτέ, το γνωρίζουν πολύ καλά και όχι μόνο περιποιούνται με την κατάλληλη ενυδατική την συγκεκριμένη περιοχή αλλά φροντίζουν στην skincare να συμπεριλαμβάνουν και μια εξειδικευμένη κρέμα για το λαιμό.

Στον λαιμό και το στήθος κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Ο λόγος είναι γιατί στην περιοχή υπάρχουν συγκριτικά λιγότεροι αδένες που παράγουν φυσικά έλαια, λιπώδης ιστός και κολλαγόνο.
Ο τρόπος που στεκόμαστε, ακόμα και όταν γέρνουμε το κεφάλι προς τα κάτω για να κοιτάξουμε το κινητό μας έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα του λαιμού.

Δεν είναι λίγοι οι beauty experts που υποστηρίζουν ότι το τελευταίο μάλιστα, γνωστό και ως «Tech neck», είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα, αφού δημιουργεί πτυχώσεις στην περιοχή, οι οποίες σε λίγο καιρό μονιμοποιούνται και αρχίζουν πλέον να φαίνονται συνεχώς.

Αφού λοιπόν φροντίσεις να μην παραλείπεις τη συχνή απολέπιση στο συγκεκριμένο σημείο για να το απαλλάξεις από τα νεκρά κύτταρα, φρόντισε να προμηθευτείς μια neck cream την οποία θα απλώνεις καθημερινά κάνοντας ανοδικές κινήσεις μασάζ προς τα πάνω για να «νικήσεις» τη βαρύτητα.

Ναι, μπορείς να εφαρμόσεις στο συγκεκριμένο σημείο την κρέμα νύχτας σου σε περίπτωση που ξεμείνεις. Προσοχή όμως! Όσο πλούσια κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρώτη που έχει εξειδικευμένη συσφικτική δράση, αποκλειστικά γι’ αυτό το σημείο του σώματος.