Γιαουρτένια χορτόπιτα με αμύγδαλα, χωρίς φύλλο

7/7/2019

Υλικά

  • 800 γρ. (καθαρό βάρος – πρέπει να αγοράσουμε περίπου 1,2 κιλά) διάφορα χόρτα εποχής, για πίτα (π.χ. σπανάκι, σέσκουλα ή ό,τι άλλο βρούμε στη λαϊκή και μας αρέσει), καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ξερά), ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 2 μέτριες ντομάτες ή 5 ντοματάκια κονσέρβας, σε ψιλά καρέ
  • 700 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. κρασοτύρι, τριμμένο (είναι παραδοσιακό τυρί της Κω, από παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτού με πρόβειο. Ωριμάζει σε «πόσια» – το ίζημα κόκκινου κρασιού. Το βρίσκουμε ενδεικτικά στο Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης, σε μεγάλα ΑΒ και My Market, κ.α. Εναλλακτικά, βάζουμε σκληρό πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας)
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 80 γρ. χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου
  • 70 γρ. νιφάδες βρόμης ή κρίθινο παξιμάδι, χοντροκοπανισμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο (για το άλειμμα του ταψιού) ή λάδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *