Τηγανητά πιτάκια με θαλασσινά

8/6/2019

Μπορούµε να φτιάξουµε τα πιτάκια είτε µε φιλέτα ψαριού είτε µε καθαρισµένες γαρίδες. Η πρωτοτυπία είναι ότι συνοδεύονται από ένα µπολάκι που περιέχει ζάχαρη, κανέλα και πιπέρι καγιέν (!) και ο καθένας πασπαλίζει το πιτάκι µε όσο από το µείγµα θέλει.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπηµένο
  • ελαιόλαδο για βαθύ τηγάνισµα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, για το σερβίρισµα
  • 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν, για το σερβίρισµα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη, για το σερβίρισµα

Για τη γέμιση ψαριού ή γαρίδας

  •  250 γρ. φιλέτα λευκού ψαριού, φρέσκα ή κτψ, ή 200 γρ. γαρίδες (καθαρό βάρος), φρέσκες ή κτψ, καθαρισµένες από ουρές, κεφάλια, κελύφη και εντεράκι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένο φρέσκο κρεµµυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισµένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *