Τάρτα με ζύμη ολικής άλεσης και light τυριά

9/6/2019

Υλικά

Για το φύλλο

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαφρύ αγελαδινό γάλα, χλιαρό
  • 60 ml ελαιόλαδο + λίγο για την ταρτιέρα
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 150 ml γάλα φρέσκο, ελαφρύ
  • 2 αυγά και 3 ασπράδια, καλά χτυπημένα
  • 400 γρ. γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά
  • 400 γρ. «φέτα» light, χοντροτριμμένη
  • τα φύλλα από 2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος
  • τα φύλλα από 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα, ή 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι ή σουσάμι (καβουρδισμένο σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1 – 2 λεπτά)



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *