ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

20/6/2019

Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι βοηθάει σημαντικά την όψη του δέρματος. Ο ήλιος και το νερό της θάλασσας ξεραίνουν συνήθως τα σπυράκια, ενώ παράλληλα το μαύρισμα μας δένει εναν πιο ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας κάνοντας λιγότερο ορατές τις κοκκινίλες και τις κηλίδες.

Θέλει όμως προσοχή διότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της ζέστης και της υγρασίας ενισχύεται η παραγωγή λιπαρότητας με αποτέλεσμα να φράζουν πιο εύκολα οι πόροι και να δημιουργούνται σπυράκια.

Αυτά που πρέπει να κάνεις ώστε να αποφύγεις τα σπυράκια τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να πλένεις το πρόσωπο σου  πρωί και βράδυ με ένα ήπιο καθαριστικό και να το ενυδατώνεις. Μην το παρακάνεις όμως με το πλύσιμο και την απολέπιση διότι μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα και να σου εμφανιστεί περισσότερη λιπαρότητα. Ένα ακόμα λάθος που κάνουμε είναι πως λόγω της χαλαρότητας και της αναμελειάς των διακοπών παραμελούμε τη σωστή διατροφή και την επαρκή κατανάλωση νερού κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος μας. Τέλος, να ξέρεις πως μικρά διαστήματα έκθεσης στον ήλιο μπορεί να είναι ευεργετικά για τα σπυράκια, όμως η υπερέκθεση μπορεί να προκαλέσει περίσσεια παραγωγή σμήγματος.

Να θυμάσαι λοιπόν πως με προσεκτική περιποίηση της επιδερμίδας μας και της διατροφής μας μπορούμε να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα σπυράκια του καλοκαιριού.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *