Φασολάδα με μαυρομάτικα, ντομάτα του κουτιού, δυόσμο και λουκάνικο

22/5/2019

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μέτριο καρότο, σε λεπτές ροδέλες
  • 700 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα (περίπου 300 γρ. συνολικά), σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, τα μαυρομάτικα, το καρότο, την ντομάτα, την πάπρικα και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τη σούπα με τα μαυρομάτικα στα πιάτα, από πάνω ρίχνουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο λάδι ωμό.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *