Τι πρέπει να ελέγξετε πριν αγοράσετε καρότσι

22/5/2019

Το παιδικό καρότσι είναι από τις πρώτες αγορές που θα πρέπει να κάνετε με τον ερχομό του μωρού σας.

Επειδή θα το έχετε για αρκετά χρόνια, θα πρέπει να είναι λειτουργικό, άνετο και σχετικά ελαφρύ καθώς θα χρειαστεί να το ανοιγοκλείσετε – και μόνοι σας- πολλές πολλές φορές.

Παρόλο που η αναγραφή των προτύπων ασφαλείας αποτελεί εγγύηση ποιότητας, φροντίστε να ελέγξετε και τα ακόλουθα σημεία:

  • Αν επιλέξετε πολυκαρότσι, βεβαιωθείτε ότι το πορτ μπεμπέ έχει καλή επένδυση και ότι τα τοιχώματά του είναι αρκετά ψηλά.
  • Ελέγξτε αν τα υφασμάτινα μέρη του καροτσιού πλένονται ( κατά προτίμηση στο πλυντήριο). Τα μωρά βγάζουν συχνά «γουλιές», ενώ τα μικρά τρελαίνονται να τρώνε με στο καρότσι τους.
  • Δοκιμάστε το καρότσι για να ελέγξετε την ανθεκτικότητά του. Μη διστάσετε να ασκήσετε (ελαφριά πίεση) στον σκελετό του.

Όταν διπλώνουν, τα καρότσια καταλαμβάνουν άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο χώρο. Ελέγξτε αν το καρότσι χωράει στο πορτπαγκάζ σας και στο μέρος του σπιτιού όπου το μαζεύετε.

Βεβαιωθείτε ότι ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι ικανοποιητικός: σκεφτείτε ότι θα ανοίξετε και θα διπλώσετε το καρότσι πάρα πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής του.

Αν ο σκελετός δεν είναι γερός ή αν κάποια μέρη του δεν φαίνονται ανθεκτικά ( για παράδειγμα είναι πλαστικά) το καρότσι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο.

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *