Τηγανίτες με σπανάκι, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού

17/5/2019

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα (για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο πλυμένο σπανάκι – συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ)
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 160 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 2 αυγά
  • 140 γρ. φέτα βαρελίσια, τριμμένη
  • 50 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, προτιμότερο πρόβειο (με την πέτσα)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη, σε σκόνη (ή λιγότερο, αν δεν θέλουμε έντονη τη σάλτσα στο πρωινό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *