Γιατί να βάλεις το έλαιο αβοκάντο στην beauty routine σου;

19/5/2019

Tο αβοκάντο παραδοσιακά έχει σημαντική συνεισφορά στην κοσμητολογία. Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β, C, D, E), ελαϊκό οξύ και ωμέγα 3-6 το έλαιο του είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα (εξαιτίας εκζέματος ή ψωρίασης, κ.λπ.) ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια εξαιρετική αντιγηραντική θεραπεία για όλα τα ώριμα δέρματα (άριστο για την πρόληψη του σχηματισμού των ρυτίδων).
Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Επίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Για το σώμα:
 
Η καλύτερη στιγμή για να βάλεις το λάδι αβοκάντο είναι αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ακόμα λίγο «υγρό, οι πόροι διεσταλμένοι και μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα το προϊόν. Αντικατάστησε το με την ενυδατική σου κρέμα και χρησιμοποίησε το αμέσως μετά το μπάνιο για μεταξένια επιδερμίδα.
Το ίδιο μπορεί να γίνει εάν θέλεις να προλάβεις τις ραγάδες στους μηρούς, το στήθος ή την κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ιδανικό για χρήση ως ελαφρύ αντηλιακό (όχι στην παραλία). Συνήθως, σε συνδυασμό με το λάδι jojoba είναι ότι καλύτερο για την προστασία της επιδερμίδας από την βλαβερή επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να για να εξουδετερώσεις τη δράση του ανέμου ή της χαμηλής θερμοκρασίας που μπορεί να κοκκινίσει και να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα.

Για το πρόσωπο:
 
Πριν κοιμηθείς, άπλωσε μικρή ποσότητα έλαιο αβοκάντο στην επιδερμίδα σου και άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ. Ακόμη, μπορείς να ταμπονάρεις κάθε μέρα λίγες σταγόνες λάδι αβοκάντο γύρω από τα μάτια, τα χείλη ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του δέρματος που είναι ξηρό ή ερεθισμένο, κάνοντας απαλό μασάζ.
Για τα μαλλιά:

Αφού λουστείς, άπλωσε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σου χωρίς να ξεβγάλεις.

Προσοχή:
 
Το λάδι αβοκάντο είναι κατάλληλο για όλα τα δέρματα και χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, λαιμό, σώμα και μαλλιά. Για να επωφεληθείς στο έπακρο από την ευεργετική του δράση είναι σημαντικό να είναι καθαρό (ανεπεξέργαστο).
Το χρώμα του πρέπει να είναι ένα κίτρινο-πράσινο παρόμοιο με αυτό του ελαιολάδου ενώ θα πρέπει να έχει ελαφρώς τη χαρακτηριστική οσμή του καρπού (το επεξεργασμένο είναι διαφανές και άοσμο!).



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *