«Αραµπιάτα» µε φέτα και µπούκοβο

21/5/2019

Υλικά

  • 500 γρ. πένες ή άλλο µικρόσχηµο ζυµαρικό της αρεσκείας µας
  • 400 γρ. ολόκληρα αποφλοιωµένα ντοµατάκια (µαζί µε το χυµό τους), πολτοποιηµένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (ή όσο καυτερό µάς αρέσει και αντέχουµε)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισµένες, ολόκληρες και ελαφρώς κοπανισµένες (ή όσο σκόρδο θέλουµε)
  • 1 ξερό κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ
  • 12 – 15 ελιές µαύρες, κατά προτίµηση θρούµπες, χωρίς κουκούτσι και χοντροκοµµένες
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, της αρεσκείας µας, τριµµένο
  • 250 γρ. φέτα, κατά προτίµηση σκληρή και πικάντικη, χοντροθρυµµατισµένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 – 12 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, ψιλοκοµµένα, ή 2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, κοπανισµένος
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *