Αν οι βλεφαρίδες σας δεν είναι τέλειες τότε κάνετε ένα από τα 4 σημαντικότερα λάθη όταν απλώνετε μάσκαρα

19/5/2019

Σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά και με τα beauty brands η μάσκαρα είναι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα μακιγιάζ και δεν λείπει ποτέ από κανένα νεσεσέρ. Ακόμη κι αν δεν απλώνετε σκιές ματιών, eyeliner ή μολύβι ματιών το σίγουρο είναι ότι φοράτε μία, τουλάχιστον στρώση, της αγαπημένης μάσκαρα. 

Κάποιες φορές όμως συνειδητοποιείτε ότι οι βλεφαρίδες σας δεν έχουν το μήκος, τον όγκο ή το χρώμα που θα θέλατε. Και δεν γνωρίζετε το λόγο. Οι ειδικοί λοιπόν εξηγούν ότι υπάρχουν πέντε λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με τη μάσκαρα. Κατά την εφαρμογή ή επιλογή της. 

Ας τα δούμε ώστε να τα αποφύγουμε:

Λάθος 1ο: Χρησιμοποιείτε παλιό προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν απλώνεται σωστά ή (ακόμη χειρότερα) δημιουργεί κοκκινίλες και ερεθισμό στα μάτια. Οι ειδικοί λοιπόν επιμένουν ότι μετά από τρεις μήνες καθημερινής χρήσης ή έξι μήνες περιστασιακής ή μάσκαρα πρέπει πλέον να αποσύρεται. Κι αυτό γιατί μεταφέρονται από το βουρτσάκι προς το περιεχόμενο βακτήρια που την αλλοιώνουν και μπορεί να σας προκαλέσουν μόλυνση. Προσοχή: Αν η μάσκαρα έχει περίεργη μυρωδιά την πετάτε κατευθείαν, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Λάθος 2ο: Έχετε επιλέξει λάθος μάσκαρα. Δεν καλύπτουν όλες οι φόρμουλες τις ανάγκες σας και αυτό το γνωρίζεται αφού ισχύει για κάθε προϊόν μακιγιάζ ή περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Αρχικά είναι καλό να επιλέγεται ένα προϊόν που προσφέρει μήκος και όγκο αλλά παράλληλα προστατεύει και θρέφει τις βλεφαρίδες. Επίσης πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο βουρτσάκι αφού εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας. Για παράδειγμα το κλασικό στρογγυλό βουρτσάκι χαρίζει τέλειο όγκο, το πλαστικό και λεπτό είναι κατάλληλο για λεπτές και αδύναμες βλεφαρίδες και το υβριδικό προσφέρει μήκος και καμπύλη.

Λάθος 3ο: Προσπαθείτε να πάρετε μεγαλύτερη ποσότητα κινώντας αρκετές φορές το βουρτσάκι στη συσκευασία. Αυτό επιτρέπει στο αέρα να εισχωρεί στη συσκευασία και να ξηραίνει το περιεχόμενο το οποίο παράλληλα γεμίζει βακτήρια. Κατά την προσπάθεια σας να μαζέψετε με το βουρτσάκι περισσότερη μάσκαρα το ακουμπάτε στα τοιχώματα της συσκευασίας δημιουργώντας ακόμη περισσότερα κενά αέρος. Σταματήστε λοιπόν να το κάνετε γιατί απλά δεν έχει νόημα.

Λάθος 4ο: Δεν κάνετε σωστό ντεμακιγιάζ με αποτέλεσμα να παραμένουν υπολείμματα προϊόντος στις βλεφαρίδες. Το καταλαβαίνουμε ότι είστε κουρασμένες αλλά όπως έχουμε πει ο σωστός καθαρισμός είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Και όταν αφορά την περιοχή των ματιών επιβάλλεται διπλά. Και όχι, δεν θα το κάνετε βιαστικά αλλά σχολαστικά και προσεκτικά. Τα υπολείμματα φράζουν τους θύλακες της τρίχας με αποτέλεσμα να αποδυναμώνετε και να καταστρέφετε.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *