Στριφτή πατατόπιτα με μπέικον

9/4/2019

Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γραμμάρια φύλλο για πίτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 5 φέτες μπέικον
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 αβγό
  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • λίγο σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζετε για 15 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνετε. Έπειτα ρίχνετε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον.
  4. Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
  5. Ανοίγετε το φύλλο, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
  6. Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία. Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
  7. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *