Ριγκατόνι με σάλτσα ταραμά, πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλα

7/4/2019

Υλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι μικρά
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 70 γρ. αμύγδαλο με τη φλούδα του, χοντροκοπανισμένο
  • 100 γρ. ταραμάς λευκός
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί (βρασμένο για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ)
  • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και στραγγισμένο
  • 1/3 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.

Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον ταραμά με το νερό που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε με συνεχή αλλά αργή ροή 180 ml από το ελαιόλαδο εναλλάξ με το κρασί. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή και λεία σάλτσα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές με το αμύγδαλο και το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα ταραμά, το ξύσμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *