Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις στο φετινό Money Show

10/4/2019

Με διευρυμένη θεματολογία, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυναμική των τελευταίων χρόνων, πραγματοποιείται στο διάστημα 12-14 Απριλίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το 30ο πολυσυνέδριο “Money Show”, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος.

“Το Ελληνο-Ιταλικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανέλαβε τη διοργάνωση του πολυσυνεδρίου σε μια δύσκολη συγκυρία πριν από 11 χρόνια”, επισήμανε ο ο κ. Σαραντόπουλος, προσθέτοντας: “η εκδήλωση βρισκόταν σε μεταίχμιο και τα πρώτα χρόνια διοργάνωσής του από εμάς, ήταν δύσκολα. Φέτος για πρώτη φορά σχεδόν καλύπτουμε τα έξοδα. Τα προηγούμενα χρόνια βάζαμε αρκετά από την τσέπη μας”.

Όπως είπε, τα τελευταία τρία χρόνια το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Money Show ολοένα και αυξάνεται, επισημαίνοντας ότι φετινή διοργάνωση θα γίνει με την παρουσία του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας.
Κεντρικός στόχος του Μoney Show, που φέτος συνδιοργανώνεται με την Excess Advertising, είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων, των εδραιωμένων αλλά και των νέων αναπτυσσομένων επιχειρήσεων, ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας καινοτομία επιτρέποντας την ανάδειξη νέων κλάδων και αγορών. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να εξέλθει από τη μακρά περίοδο κρίσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνέδρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από θέματα που πιστεύεται ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Οι κύριοι τομείς που θα προβληθούν στο φετινό Money Show είναι: Τεχνολογίες, Γεωργία και Αγροδιατροφική, Ενέργεια και Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός & Πολιτισμός, Χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτική περιοχή. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες στην φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν τους 10.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το δήμο της Cosenza, της Καλαβρίας και το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο, για την τόνωση της συνεργασίας στο χώρο του γαστρονομικού τουρισμού και έχοντας σαν βάση τη στενή σχέση και σύνδεση του πληθυσμού της Νότιας Ιταλίας με την Ελλάδα. Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον Κώτας Γιουτίκας, επισήμανε στην τοποθέτησή του ότι στη φετινή διοργάνωση η περιφέρεια συμμετέχει με σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα”.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ανατάσιος Καπνοπώλης, τόνισε φέτος το ΒΕΘ συμμετέχει στο Money Show διοργανώνοντας εκδήλωση για τα «Σύγχρονα Εργαλεία Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων». Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η διοργάνωση του Money Show αφορά σε μια εκδήλωση γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνεισφέρει στην βελτίωση του Brand name της πόλης και στα Βαλκάνια.

Στην εκδήλωση με θέμα “Ο πολιτισμός και ο τουρισμός ως άξονες ανάπτυξης και συνεργασίας”, που διοργανώνεται από το Ελληνοιταλικό Φόρουμ Πολιτισμού & Τουρισμού, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της η πρόεδρός του, Πηνελόπη Σερδάρη.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που ξεχωρίζουν στο φετινό πολυσυνέδριο, είναι αυτή του υπουργείου Εξωτερικών, με θέμα την εκκλησιαστική διπλωματία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις επαφές με τον  Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας, για την ανάπτυξη και του θρησκευτικού τουρισμού ώστε – όπως είπε – να “ζωντανέψει” και πάλι ο δρόμος του Αποστόλου Παύλου.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *