Σουπιές κρασάτες με ξερά δαμάσκηνα

12/3/2019

Υλικά

  • 1½ κιλό σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (400 γρ.), χτυπημένα στο μούλτι 1 – 2 φορές
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, ανακατεμένα με 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα*
  • 2 γαρίφαλα
  • 2 μεγάλα κομμάτια από φλούδες πορτοκαλιού (αφαιρούμε με ένα κουταλάκι όσο γίνεται το άσπρο εσωτερικό)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο**
  • 3 ποτήρια νερό
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *