Πιλάφι καβουρδισμένο σε σησαμέλαιο, με αρακά, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκο κρεμμυδάκι

18/3/2019

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι
  • 200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 3 μέτρια καρότα, σε μικρά κυβάκια
  • 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες, σε μέτρια καρέ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 80 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα καρότα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το σουσάμι, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *