Αγκινάρες γεμιστές με γαρίδες, καρδιά μαρουλιού και μυρωδικά

26/3/2019

Υλικά

  • 8 μέτριες αγκινάρες, καθαρισμένες (βγάζουμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, κόβουµε και πετάµε τις άκρες από τα φύλλα της κάθε αγκινάρας µέχρι το σηµείο εκείνο –περίπου στη µέση του µήκους τους– που φαίνονται τρυφερά. Με ένα κουτάλι βγάζουµε τον µαλλιαρό πυρήνα και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο, για να μη μαυρίσουν)
  • 500 γρ. μικρές καθαρισμένες γαρίδες (καθαρό βάρος), φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • η καρδιά από 1 μέτριο μαρούλι, ψιλοκομμένη
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *