Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

6/2/2019

Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου
  • 1 κιλό, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 3 – 4 εκ.)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, ξεπλυμένες, καλά στραγγισμένες, σε μέτρια καρέ
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα στα 2 ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *