Στρούντελ αλμυρό με σπανάκι, μανιτάρια και ανθότυρο

11/2/2019

Υλικά

  • συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 300 γρ. νωπό ανθότυρο, τριμμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο (σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
  • 40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε για 1/2-1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το σουσάμι και το τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί. Τοποθετούμε 6 φύλλα σε μια λεία επιφάνεια και αλείφουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Τακτοποιούμε στο ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι. Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αν πάρει έντονο χρώμα προτού ψηθεί καλά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *