Σημάδια ότι η καρδιά σας δεν δουλεύει αποτελεσματικά

26/2/2019

Οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει καρδιοπάθεια είναι πολλοί, οι βασικοί όμως σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

Το σώμα στέλνει εγκαίρως κάποια προειδοποιητικό σημάδια, όταν η ασθένεια βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε τα 10 πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια, που δείχνουν ότι η καρδιά σας βρίσκεται σε κίνδυνο.

– Πολλοί άνδρες αισθάνονται πόνο στον αριστερό ώμο, ενώ οι γυναίκες βιώνουν τον ίδιο πόνο σε ένα ή και στα δύο χέρια.

– Ο επίμονος βήχας μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

– Όταν η καρδιά δεν αντλεί αρκετό αίμα, τα υγρά στα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν στους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτό επηρεάζει κυρίως τα κάτω άκρα λόγω της βαρύτητας, προκαλώντας πρήξιμο στα πόδια.

– Πολλοί πάσχοντες από καρδιακή νόσο χάνουν την όρεξή τους ή έχουν ναυτία ή και τα δύο, ακόμη και όταν τρώνε ελάχιστη ποσότητα τροφής.

– Οι άνθρωποι με πολύ στρες από νεαρή ηλικία είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

– Η ζάλη και η προσωρινή απώλεια συνείδησης, γνωστή ως συγκοπή, είναι συχνή στους καρδιοπαθείς.

– Το ξαφνικό χλόμιασμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μειωμένης ροής αίματος λόγω αδυναμίας της καρδιάς να αντλήσει αίμα αποτελεσματικά.

– Οι πάσχοντες από έκζεμα έχουν 48% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υπέρταση και 29% υψηλή χοληστερόλη, δύο σοβαρούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

– Κάποιες φορές ακόμη και οι πιο ήπιες δραστηριότητες, όπως το να στρώσει κανείς το κρεβάτι του ή να κάνει ντους, προκαλούν εξάντληση, ένδειξη επερχόμενου εμφράγματος.

– Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ο ιδρώτας, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή τη σωματική καταπόνηση.

Πηγή: Bright Side
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *