ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής: Ανεπαρκής η ενημέρωση του πληθυσμού για την πρόληψη της γρίπης

12/2/2019

Για «μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όσον αφορά τα μέτρα γενικής πρόληψης και τον εμβολιασμό» για την εποχική γρίπη κάνει λόγο ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αττικής (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής).

Ειδικότερα, μετά από γενική συνέλευσή του, καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας, «που με την πολιτική του, μεσούσης της επιδημίας της γρίπης, η οποία έχει διάρκεια και ανθρώπινα θύματα μεταξύ των οποίων και παιδιά, επέλεξε να αποδυναμώσει τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ήδη υπολειτουργούν, απολύοντας εκατοντάδες έμπειρους και καταξιωμένους ιατρούς».

Σύμφωνα με τον ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής, αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των διώξεων-απολύσεων των γιατρών είναι η υποβάθμιση και η ανεπάρκεια των παρεχομένων υπηρεσιών και η υπερβολική συμφόρηση των Νοσοκομείων.

«Ζητάμε άμεσα η Πολιτεία να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την Υγεία των κατοίκων της χώρας. Η Υγεία δεν πρέπει να είναι πεδίο κομματικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων» τονίζει ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αττικής
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *