Ρόδος: Οδοντιατρικές επεμβάσεις για ΑμεΑ στο νοσοκομείο της πόλης

65

13/2/2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη οδοντοθεραπεία υπό γενική αναισθησία σε ΑμεΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην οδοντοθεραπεία των ΑμεΑ στα Δωδεκάνησα.

Μέτα από προσπάθειες της διοίκησης του Νοσοκομείου, της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, Όλγας Ιορδανίδου και του υποδιοικητή, Γιώργου Αντύπα, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, οδοντοθεραπεία υπό γενική αναισθησία σε δύο ασθενείς.

Στο πρώτο περιστατικό, σε παιδί με σύνδρομο Down, πραγματοποιήθηκαν 7 εμφράξεις δοντιών, 3 προληπτικές καλύψεις και καθαρισμός. Στο δεύτερο περιστατικό, σε ασθενή με άνοια, πραγματοποιήθηκαν 16 εξαγωγές και συρραφή.

Οι ασθενείς φιλοξενήθηκαν μετεγχειρητικά στην ΩΡΛ Κλινική, με διευθυντή τον Κώστα Γιώργο, όπου όλο το προσωπικό της συνέβαλε στην ομαλή ανάρρωση των ασθενών. Μεγάλη ήταν και η συμβολή της Τεχνικής και Βιοϊατρικής Υπηρεσίας στην εγκατάσταση και λειτουργία του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού στον χώρο του χειρουργείου, ενώ για αύριο, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμα χειρουργικές συνεδρίες σε ΑμεΑ. όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

«Το Νοσοκομείο Ρόδου βρίσκεται πλάι στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειές τους, αναγνωρίζει το μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα της οδοντιατρικής περίθαλψης και προσπαθεί να βρει λύσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνέλαβε στην πραγματοποίηση των επεμβάσεων.