«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!»: Αντικαπνιστική καμπάνια Δ. Παύλου Μελά σε παιδικές χαρές

22/2/2019

Έχοντας γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων για τη μη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, κοινοτικής και εθνικής, σχετικά με την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, ο Δήμος Παύλου Μελά προχωρά μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ενισχύοντας την πρόληψη στη δημόσια υγεία, με το εύστοχο μήνυμα «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!», τοποθετήθηκαν πιλοτικά τρεις αντικαπνιστικές πινακίδες σε αντίστοιχες παιδικές χαρές του Δήμου, στην Ευκαρπία (οδός Δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη), στην Πολίχνη (στο πάρκο Κρύας Βρύσης στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη) και στη Σταυρούπολη, στην οδό Μεσολογγίου, δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.

«Στόχος μας είναι η αποφυγή του καπνίσματος σε πάρκα, χώρους άθλησης, στις παιδικές χαρές και γενικότερα σε τοποθεσίες που παίζουν ανήλικα παιδιά. Ως φορέας που διαχειριζόμαστε δημοτικά κτίρια και ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, ενισχύουμε την ενημέρωση με την απαραίτητη σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα των παιδιών», δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου που με το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη επισκέφθηκαν τις παραπάνω παιδικές χαρές, συνομίλησαν με ενήλικες που συνόδευαν τα παιδιά και τους κάλεσαν να ταυτιστούν με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που θα συνεχιστεί άμεσα και σε άλλους δημόσιους χώρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο νέος Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών Στέλιος Σωτηρέλης και ο Εντεταλμένος Διοικητικού Προσωπικού Στέφανος Βάρφης.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *