Επιχείρηση «Διαστημικά αυγά» στη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

9/1/2019

Εργαστήριο Φυσικής για μαθητές ηλικίας άνω των 10 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη της παιδικής, εφηβικής και μεταφηβικής φιλαναγνωσίας.

Με θέμα «Διαστημικά αυγά», το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.00, στον χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στέφανου Δραγούμη & Μιλτιάδου), οι μαθητές συμμετέχουν σε μία ευφάνταστη, διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα βασισμένη στη διδακτέα ύλη της Φυσικής.

Λίγα λόγια για την… επιχείρηση «διαστημικά αυγά»:

Πριν από οποιαδήποτε αποστολή στο διάστημα, μεγάλες ομάδες επιστημόνων εργάζονται για πολύ καιρό σχεδιάζοντας, πραγματοποιώντας δοκιμές και μετρήσεις, αξιολογώντας και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους.

Μία τέτοια διαδικασία θα ακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες για να ανταποκριθούν σε μία πρόκληση: να ρίξουν αυγά από μεγάλο ύψος  χωρίς να σπάσουν!

Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομάδες με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας διαστημοσυσκευής που να μπορεί να μεταφέρει τον «αυγοναύτη» στο έδαφος με ασφάλεια. Μέσα από πειραματικές επιδείξεις θα έρθουν σε επαφή με τη φυσική που κρύβεται πίσω από την ελεύθερη πτώση και τα αυγά. Έπειτα θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τη διαστημοσυσκευή τους από καθημερινά υλικά.

Οι μικροί επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία για να πετύχουν τον σκοπό τους. Θα τα καταφέρουν με την τελική δοκιμασία ή θα σπάσουν τα αυγά;

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6147181.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *