Τυρόπιτα με κρεμμυδάκια και άνηθο

5/11/2018

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • πιπέρι
  • άσπρο μαυροκούκι και σουσάμι

Διαδικασία

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Υστερα προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και μπόλικο πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα αναμειγνύετε με τη γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις. Στρώνετε τα τέσσερα φύλλα σε ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με μπόλικο λάδι και αδειάζετε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα άλλα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά. Σουρώνετε κατά μήκος (σαν φυσαρμόνικα) τα δύο τελευταία φύλλα και τα τοποθετείτε πάνω στην πίτα. Ανακατεύετε τον κρόκο με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζετε με άφθονο σουσάμι και μαυροκούκι.

Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή θέση για περίπου 45 – 50 λεπτά. Μετά τα 20 πρώτα λεπτά, σκεπάζετε την πίτα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να συμπληρωθούν 40 λεπτά από την αρχή του ψησίματος. Έπειτα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ολοκληρώνετε το ψήσιμο με το ταψί ξεσκέπαστο.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *