»ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ»

9

19/11/2018

Η έγκυρη και έγκαιρη επιστημονική πληροφόρηση και ενημέρωση σε θέματα υγείας και πρώτων βοηθειών ελαχιστοποιεί φόβους και ανησυχίες τις οποίες συχνά γεννά η ελλιπής κατάρτιση των πολιτών.

Με γνώμονα αυτό το γεγονός το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με τους εθελοντές – διασώστες της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. διοργανώνουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα “Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών – Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)”.

Εισηγητές είναι ο κ. Μακαβός Γεώργιος, πρόεδρος ΠΡΟ.ΤΕ.Κ.Τ.Α. και η κ. Παναϊλίδου Αγάπη,νοσηλεύτρια – υπεύθυνη Ά Βοηθειών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δυο κύκλους την Τετάρτη 21 & την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ώρες 10.00 – 13.00 στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”,Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Η θεματολογία περιλαμβάνει: περιεχόμενα φαρμακείου πρώτων βοηθειών, διαχείριση τραύματος-εγκαύματος, πνιγμονή, καρδιακή ανακοπή-κάρπα, θέση ανάνηψης κ.λ.π.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους του Δήμου Παύλου Μελά, σε ωφελούμενους των δομών, σε εκπαιδευτικούς καθώς και στον γενικό πληθυσμό του Δήμου Παύλου Μελά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στο τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί “Πιστοποιητικό Παρακολούθησης”.