Είδατε τα πρώτα γκρίζα μαλλιά; Μην σας πιάνει πανικός, υπάρχουν λύσεις

14/11/2018

Η εμφάνιση των πρώτων γκρίζων στα μαλλιά είναι ένα μικρό σοκ. Το γνωρίζουμε. Είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Το λαμβάνουμε ως μήνυμα ωρίμανσης (να μην πούμε γήρανσης και μας έρθει βαρύ) που δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης υπάρχει πάντα η περίπτωση λόγω γονιδίων να συμβεί πολύ νωρίς.

Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμες και να αποφύγουμε τις κινήσεις πανικού. Λύσεις υπάρχουν πολλές και στο κάτω κάτω δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με μερικές γκρίζες τρίχες.

Οι ειδικοί για άλλη μία φορά έχουν φροντίσει και μας δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές. Και λύσεις παράλληλα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αφήστε κάτω αμέσως το τσιμπιδάκι, ψαλιδάκι και λοιπά. Αυτά τα κάνανε στα 90’s πιστεύοντας ότι είναι αποτελεσματικό. Το πιθανότερο είναι να βρεθείτε με μια ολόκληρη τούφα από γκρίζα που δεν θα μπορείτε να καλύψετε εύκολα και μάλλον θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τις βαφές.

Αλλάξτε χωρίστρα: Αν τα γκρίζα είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο η πιο εύκολη λύση είναι να κάνετε τη χωρίστρα σας όπου χρειάζεται ώστε να μην φαίνονται.

Δοκιμάστε ένα καλυπτικό σπρέι: Ευτυχώς αρκετά πια brands δημιούργησαν αυτό το ευλογημένο προϊόν που θα σας σώσει στην κυριολεξία. Με μερικές κινήσεις έχετε ησυχάσει μέχρι το επόμενο λούσιμο. Υπάρχει σε αρκετές αποχρώσεις οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτή που είναι πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα.

L’ Oreal Paris Magic Retouch

L' Oreal Paris Magic Retouch

Ανταύγειες: Μπορείτε να κάνετε λίγες και διακριτικές ανταύγειες στο φυσικό σας χρώμα ή και λίγο πιο σκούρες στα σημεία που έχουν εμφανιστεί τα λευκά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αναμειχθούν και δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.

Και πάντα μπορείτε να τα βάψετε αν σας ενοχλούν τόσο. Για να μην ξεκινήσετε τις χημικές επεξεργασίες για λίγα γκρίζα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χρωμοσαμπουάν που φεύγει με τα λουσίματα. Έτσι θα έχετε χρόνο να το σκεφτείτε ξανά αν πράγματι θέλετε να μπείτε στη διαδικασία.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *