9Η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

40

9/10/2018

Σας προσκαλούμε στην 9 η Καστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 14/10/2018 στις 10.30 π.μ..

Η Καστανογιορτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Διατροφής (16/10) από το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, την Κοιν. Σ. Επ. Παλιού Παντελεήμονα, τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα, τους Κατοίκους και τους Επαγγελματίες του Νέου και Παλιού Παντελεήμονα και το Δημοτικό Σχολείο Ν. Παντελεήμονα με την υποστήριξη του Δήμου Δίου- Ολύμπου.

Μέσα από αυτή τη γιορτή επιθυμούμε η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας (και όχι μόνο)

1. να γνωρίσει την καστανιά, τα προϊόντα της και τις ασθένειες που την απειλούν,

2. να ενημερωθεί για τη διατροφική αξία του κάστανου μέσα από την ανάδειξή του ως τοπικό προϊόν,

3. να αναδειχθούν οι διαφορετικές του χρήσεις

4. και όλοι μαζί να ανταμώσουμε στην τελευταία εκδήλωση του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 στον Παλιό Παντελεήμονα», που για φέτος συντόνισαν οι «Φίλοι του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου» και η Κοιν.Σ.Επ. Π. Παντελεήμονα.

Η φετινή Καστανογιορτή θα περιλαμβάνει:

1) Πεζοπορία το Σάββατο 13/10/2018 με ώρα συγκέντρωσης 10:30 το πρωί στην πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα και

2) Μουσική, ψήσιμο κάστανων, προσφορά τσίπουρου και γλυκών από κάστανα καθώς και εργαστήρια κατασκευών με πηλό, με κάστανα και με άλλα φυσικά υλικά, την Κυριακή 14/10/2018 στην πλατεία το χωριού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους όσους θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση της 9ης Καστανογιορτής. Σας προσκαλούμε να δώσετε τον παρόν και σε αυτή μας την εκδήλωση. Οι συνδιοργανωτές

Αποτέλεσμα εικόνας για 9η Καστανογιορτή στην Πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα Πιερίας


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα