Το μυστικό για να βάλεις ένα τέλος στα λιπαρά μαλλιά

35

4/10/2018

Όπως συμβαίνει με την επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας, ανάλογα με την σεζόν και τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, χρειάζονται διαφορετική περιποίηση.

Το φθινόπωρο λοιπόν, πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την λιπαρότητα στα μαλλιά τους, που μπορεί άλλους μήνες να μην έχουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους πέρα από τον καιρό, και το αποτέλεσμα είναι να επηρεάζονται τα επίπεδα της ενυδάτωσης στο τριχωτό της κεφαλής και να παράγουν οι θύλακες περισσότερα έλαια απ’ ότι συνήθως.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι:

  1. Οι ορμόνες
  2. Εφαρμόζεις το λάθος σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σου
  3. Βάζεις παραπάνω conditioner απ’ όσο πρέπει
  4. Χτενίζεις τα μαλλιά σου περισσότερο απ’ όσο πρέπει
  5. Η υγρασία

Aυτοί είναι μόλις μερικοί από τους λόγους που μπορεί τα μαλλιά σου να «λαδώνουν» εύκολα. Πώς το λύνεις όμως το ζήτημα;

Αρχικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα dry shampoo το οποίο αφαιρεί την λιπαρότητα από την ρίζα. Έπειτα, εφάρμοσε έλαιο τεϊόδεντρου! Το θαυματουργό έλαιο δεν είναι καλό μόνο για το δέρμα, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες και για τα μαλλιά! Προσθέτοντας 8-10 σταγόνες τεϊόδεντρου στο σαμπουάν σου, η λιπαρότητα θα σταματήσει. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου θα βοηθήσουν να καθαρίσει η ρίζα των μαλλιών σου χωρίς να αφυδατώσει την τρίχα, προσφέροντας ένα καθαρό και υγιές τριχωτό!