Καιρός να μάθετε να χρησιμοποιείτε το ειδικό σφουγγαράκι για την εφαρμογή του φον ντε τεν

33

9/10/2018

Για αρκετά χρόνια όλες μας απλώναμε το φον ντε τεν με τα δάχτυλα.Παλιότερα μάλιστα είχαμε δει και make up artists να το κάνουν, αλλά δεν πιάνεται, επαγγελματίες είναι ότι θέλουν κάνουν.

Φυσικά το αποτέλεσμα ήταν ερασιτεχνικό και κάποιες φορές κακό (αν όχι καταστροφικό), αφού δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και βγαίνοντας από το σπίτι (όλο και σε κάποιον καθρέφτη πέφταμε) βλέπαμε τι είχαμε καταφέρει και τρέχαμε να το μαζέψουμε.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είναι εδώ τα ειδικά σφουγγαράκια με το πρακτικό σχήμα και μέγεθος και μάλιστα σε ωραιότατα και χαριτωμένα χρώματα που παίρνουν τη θέση που τους αξίζουν στο νεσεσέρ μας. Τα οποία πλέον χρησιμοποιούν πάντα οι ειδικοί. Εμείς θα σας πούμε τα βασικά βήματα και είμαστε σίγουρες ότι θα τα καταφέρετε περίφημα.

sponge1

Αρχικά, βρέχουμε το σφουγγάρι (όχι να στάζει, κανονικά). Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιούμε στεγνό, κι εμείς τους ακούμε προσεχτικά. Παρ’ όλα αυτά πριν τη χρήση σιγουρευόμαστε ότι δεν έχει μείνει καθόλου νερό, αυτό σημαίνει ότι το στύβουμε πολύ καλά. Έτσι θα έχουμε ένα φυσικό φινίρισμα και παράλληλα δεν επιτρέπουμε στο σφουγγάρι να απορροφήσει περισσότερο προϊόν.

Και συνεχίζουμε: Βουτάμε το σφουγγάρι στο φον τε τεν ή εναλλακτικά απλώνουμε μικρή ποσότητα επάνω σε αυτό και με την στρογγυλή πλευρά του αρχίζουμε να το απλώνουμε ή να ταμπονάρουμε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό ανάλογα με την κάλυψη που θέλουμε. Για “κρυφά” σημεία όπως είναι τα πλαϊνά της μύτη χρησιμοποιούμε την μυτερή πλευρά την οποία επίσης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Αφού ολοκληρώσουμε την εφαρμογή και το μακιγιάζ και μετά από κάθε χρήση επιβάλλεται να καθαρίζουμε σχολαστικά το σφουγγάρι με νερό και σαπούνι ή με το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο μας. Και όταν λέμε σχολαστικά εννοούμε ότι το πλένουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει χρώμα.