ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ THESSALONIKI WALKING TOURS

33

6/10/2018

Νέο απολαυστικό γαστρονομικό (και όχι μόνο) περίπατο με τον Κωστή Ζαφειράκη διοργανώνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

«Περιηγούμαστε στο δυτικό άκρο του κέντρου της πόλης και αναζητούμε ιστορίες και γεύσεις έξω από τον ξεναγικό χάρτη αλλά και εντός των τειχών.

Η Παναγία Φανερωμένη, τα δυτικά τείχη, ο Βαρδάρης, η Δωδεκανήσου ανασύρουν μνήμες και γεύσεις, μας τροφοδοτούν με ιστορίες σε μια περιήγηση με αναπάντεχες γευστικές δοκιμές.

Ο περίπατός μας ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Ακαδημία όπου ο Κωστής ερμηνεύει το παλίμψηστο της μελιτζάνας και ο σεφ Κωνσταντίνος Μάρκου μας παρουσιάζει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές μαγειρέματος του λαχανικού που σύμφωνα με το θρύλο ίσως και να ευθύνεται για τη μεγάλη πυρκαγιά που πριν από εκατό χρόνια άλλαξε ριζικά το πρόσωπο της πόλης», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σημείο εκκίνησης: εκκλησία Παναγία Φανερωμένη (Αρκαδιουπόλεως 20, Καλλιθέα)

Ώρα: 10.30

Συμμετοχή: 18 ευρώ (όπου εκτός από τις γευστικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμπεριλαμβάνονται ο μπουφές με τα τέσσερα πιάτα στην Ακαδημία και ένα ποτήρι κρασί).