Βόλος: «Αερογέφυρα ζωής» για μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση

43

2/10/2018

«Αερογέφυρα ζωής» στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα ανάμεσα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου και άλλων νοσοκομείων της χώρας και του εξωτερικού, για τη μεταφορά ζωτικών οργάνων προς μεταμόσχευση, μετά τον εγκεφαλικό θάνατο ενός 60χρονου Βολιώτη.

Η μεγάλη προσπάθεια των εξειδικευμένων γιατρών ξεκίνησε περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα με την αφαίρεση από τον δωρητή προς μεταμόσχευση των νεφρών, των κερατοειδών χιτώνων, του ήπατος, της καρδιάς και των πνευμόνων.

Η οικογένεια του 60χρονου Βολιώτη έλαβε τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του ανθρώπου της όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν κλινικά νεκρός και αμέσως ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να βρεθούν οι κατάλληλοι λήπτες των οργάνων και να φθάσουν αεροπορικώς στον Βόλο οι ομάδες των γιατρών για την παραλαβή των οργάνων.

Ήταν η πρώτη δωρεά οργάνων που έγινε φέτος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου που εδώ και πάνω από μία 20ετία είναι πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων και έχει συνεργαστεί με μεγάλα νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ