Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

53

30/9/2018

Bαθμιαία εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το βράδυ, αρχικά στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και αργότερα στην Εύβοια και τη Θεσσαλία, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Το κύμα κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί ωστόσο στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα φαινόμενα βαθμιαία προς το βράδυ θα ενταθούν.

Ειδικότερα, συμφώνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία:

1. Σήμερα Κυριακή (30-09-2018):

  • Βροχές κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ αρχικά στην ανατολική Στερεά και αργότερα στην Εύβοια και τη Θεσσαλία. Στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα βαθμιαία προς το βράδυ θα ενταθούν.
  • Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

2. Αύριο Δευτέρα (01-10-2018):

  • Βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
  • Θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

naftemporiki.gr