Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη

33

26/9/2018

Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στην Κρήτη, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, ενώ πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε συμπτώματα που έδειχναν πως είχε προσβληθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Ο συγκεκριμένος άνδρας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, καθώς έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Ο οργανισμός του ήταν αρκετά καταπονημένος, ενώ πριν από λίγες ημέρες εμφάνισε συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώσαμε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαίωσε και το ΚΕΕΛΠΝΟ» ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη.

Το πρώτο αφορούσε έναν ηλικιωμένο άνδρα από το Ρέθυμνο, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο ΠΑΓΝΗ στα τέλη του Αυγούστου και πήρε εξιτήριο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι 234.

Εξ αυτών, τα 183 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 51 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο περιστατικό (με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό ηλικίας άνω των 69 ετών.

Πηγή: cretapost.gr