Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

7/9/2018

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πριν φτιάξετε το μείγμα του κιμά για τα μπιφτέκια ετοιμάζετε τις πατάτες φούρνου.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  3. Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.
  4. Τις ανακατεύετε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
  5. Τις αδειάζετε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  6. Περιχύνετε με το νερό και ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα μπιφτέκια

  1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειάζεστε όλα τα υγρά τους.
  2. Στραγγίζετε το ψωμί και το ψιχουλιάζετε στον κιμά.
  3. Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  4. Ζυμώνετε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.
  5. Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζετε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτετε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
  6. Πλάθετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζετε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
  7. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *