Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

37

28/9/2018

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 10.30, στο αμφιθέατρο του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί με ομιλία και χαιρετισμούς.

Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων. «Επάτησα τα γηρατειά» από τον Παναγιώτη Κουταλά. «Όσο ψηλά κι αν ανέβεις», από τη Μαρία Καμένη και τον Στέφανο Χατζηγεωργίου. «Η Τρίτη ηλικία», από τον Κώστα Κοκετσίδη. «Τα γηρατειά», από τον Κώστα Χασαπίδη.

Στη συνέχεια θα γίνει ανάγνωση κειμένων: «Ένα συγκινητικό γράμμα», από τη Νόπη Παπαδοπούλου, και «το βουβό ζώο», από την Έφη Χατζοπούλου.

Θα ακολουθήσει το μονόπρακτο «Η ζωή είναι ωραία» του Αχιλλέα Αρχοντή. Παίζουν: Ανδρέας Πλαλής, Στάθης Χατζηπαναγιωτίδης. Προλογίζει η Μαρία Καμένη. Μουσική: Μαντινάδα από τον Κυριάκο Σταυριανουδάκη.

Στη συνέχεια η Χορωδία, θα αποδώσει τα τραγούδια, «Άστα τα μαλλάκια σου» και «Στο πα και στο ξαναλέω».

Συμμετέχουν οι: Παπαδοπούλου Νόπη, Καμένη Μαρία, Χατζοπούλου Έφη, Πλαλής Ανδρέας, Χατζηπαναγιωτίδης Στάθης, Χαραλαμπίδου Ελένη, Βογιατζής Αργύρης, Χασαπίδης Κώστας, Κοκετσίδης Κώστας, Χατζηαθανασίου Παναγιώτης, Κουταλάς Παναγιώτης, Γεωργάκης Βασίλης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Ηλία Πίγκα.

Συντονίστρια: Ρήγα Ευδοκία, υπεύθυνη Ε.Ψ.Π.Η. «Διέξοδος».

Στο Κιλκίς

Ο Οίκος Ευγηρίας, Κιλκίς, Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Οίκου Ευγηρίας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος.