Ενημερωτική εκδήλωση «Ζώντας με άτομα που πάσχουν από άνοια»

49

26/9/2018

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Αλτσχάιμερ, η Τοπική Μονάδα Υγείας Ευκαρπίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 28/9/2018 και ώρα 18.00 στην ομιλία που θα λάβει χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 24 με θέμα «Ζώντας με άτομα που πάσχουν από άνοια».

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την πάθηση και τις ψυχοκοινωνικές της προεκτάσεις, θα δοθούν συμβουλές προς τους φροντιστές, συμβουλές ασφαλείας για τους πάσχοντες καθώς και πρακτικά θέματα φροντίδας.

Θα συμμετέχουν μέλη της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ευκαρπίας: Οικογενειακός Ιατρός, Κοινωνική Λειτουργός και Επισκέπτρια Υγείας.

Η νόσος Alzheimer αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000.

Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο.