ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

26/8/2018

Για δύο εβδομάδες γεμάτες δημιουργικότητα, γνώσεις και όμορφες εικόνες επανέρχονται στη λήξη του καλοκαιριού, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για νέους και παιδιά.

Φωτογραφία 13-16: Εικόνες του εαυτού για εφήβους

Στο πλαίσιο της έκθεσης [selfimages] που παρουσιάζεται στον χώρο του ΜΦΘ, οι έφηβοι θα διερευνήσουν τον βαθύτερο εαυτό τους, τις προσωπικές τους ανάγκες, όνειρα και φόβους και θα μάθουν τον τρόπο να τα αποτυπώνουν φωτογραφικά. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν στοιχεία τεχνικής και οπτικής παιδείας, καθώς και πλήθος φωτογραφικών ασκήσεων. Στόχος είναι με το πέρας των μαθημάτων κάθε έφηβος να έχει δημιουργήσει το δικό του προσωπικό λεύκωμα με φωτογραφίες που αφορούν το πώς βλέπει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους γύρω του.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Μαρία Κοκορότσκου | Αντώνης Βλάχος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι οι έφηβοι να έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο Φωτογραφία 13-16: Εισαγωγή στην τέχνη της Φωτογραφίας ή το εργαστήριο Φωτογραφία 13-16: Δημιουργικές εφαρμογές.

Το εργαστήριο, διάρκειας 15 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 τις ώρες 11:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 40,00 ευρώ/άτομο. Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη 23 Αυγούστου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων & δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310.566716 / [email protected]).

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών

Με αφορμή επιλεγμένα έργα της έκθεσης [selfimages] τα παιδιά θα μάθουν για βασικές έννοιες της φωτογραφίας όπως το κάδρο, η σύνθεση, η κλίμακα της εικόνας. Θα διερευνηθούν θέματα που σχετίζονται με το φωτογραφικό μέσο, ενώ συγχρόνως θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Μεταξύ άλλων, θα φωτογραφίσουν με φίλτρα, θα διερευνήσουν την έννοια του αυτοπορτραίτου, θα δημιουργήσουν φωτοϊστορίες μυστηρίου και θα γίνουν «παραβάτες» στις αγαπημένες τους εικόνες.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Μαρία Κοκορότσκου | Αντώνης Βλάχος | Δέσποινα Τσιπτσέ.

Το εργαστήριο, διάρκειας 20 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 τις ώρες 10:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 50,00 ευρώ/άτομο. Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων & δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310.566716 / [email protected]).
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *