1Ο OLYMPIC DAY RUN” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19/6/2018

Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, το “ 1ο Olympic Day Run” , σχεδιάζει το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στις 8 το βράδυ θα γίνει η εκκίνηση του 1ου “ Olympic Day Run” στη χώρα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η γιορτή ξεκινά  στις 6 το απόγευμα  στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στην κύρια δράση της ημέρας, τον πρώτο αγώνα δρόμου της χώρας για την Ολυμπιακή Ημέρα.

Ακολουθώντας τους ρυθμούς του “Move, Learn, Discover”, του μότο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ενεργοποίηση των τοπικών κοινοτήτων να συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5χλμ. που θα ξεκινήσει από το Ολυμπιακό Mουσείο – Protergia και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή ανάδειξης των συμβόλων της πόλης (Λευκός Πύργος, νέα παραλία, κ.ά.) θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου στις 21.00 θα ολοκληρωθεί ο εορτασμός με την τελετή βράβευσης Ολυμπιονικών και επίτιμων μελών της ολυμπιακής οικογένειας και στη συνέχεια με ολυμπιακής έμπνευσης μουσική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης. Παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή επιλέγοντας την ηλεκτρονική εγγραφή  μέσω της www.olympicdayrun.gr ή καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό  2310 968531.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *